Bigas Luna
Ingestum: els fluids
Un laboratori del menjar del segle XXI que es complementarà amb projeccions i intervencions que explicaran l’origen i procés que pateixen els aliments a la recerca de l’essència i la naturalitat d’aquests.
L’origen. La terra
A l’exterior de l’IVAM s’inicia la mostra. És la zona dedicada a l’homenatge a la terra. A la façana es projectaran els tres vídeos Orígens Courbet de Bigas Luna, que representen l’origen de la vida. A l’esplanada, dos grans parterres: un ple de compost mesclat amb ossos i un altre ple de cendres. Entre els parterres, una gran taula-graella altar en què el dia de la inauguració se celebrarà un ritual de cocció d’aliments.
L’aigua
A l’entrada del museu la taula d’Ingestum i el vídeo Collar de Mosques. Al seu costat la instal·lació dedicada a l’aigua i a Masaru Emoto en què es mostra que l’aigua no solament recull informació visible, sinó que és també sensible als sentiments i al que Emoto anomena la consciència de l’aigua. En la instal·lació realitzada per Carles Torrent i Goio Iturregui, de l’Associació d’Amics de Masaru Emoto, es podran veure també cristal·litzacions d’aigua d’Emoto que es projectaran sobre el cos dels visitants.
La sang
En la primera planta, amb la instal·lació CPS (centímetres per segon), cada visitant podrà comprovar i conéixer la velocitat a què ix la sang del seu cor. Amb un ecocardiograma veurà projectat el seu cor en una gran pantalla, instant que s’imprimirà en un dibuix de Bigas Luna per a tots aquells que vullguen fer-se la prova.
La llet
En el laberint de la Via Làctia es poden veure els primers vídeos fets per Bigas Luna relacionats amb la llet materna i la lactància: Allattatrice, Allattatore, Mamador Molar, Verge Lactatio i Origen Lumière. El recorregut finalitza amb una videoinstal·lació amb tres pantalles Gaudir Nouvelle de dotze minuts de durada, amb l’arquitecte Jean Nouvel i música de Miguel Marín