Aire Magenta. Inma Femenía

IVAM PRODUCEIVAM Centre Julio González

Inma Femenía utilitza la llum, l’espai i la matèria per a transformar la percepció de l’espectador, convidant-li a reconsiderar el seu entorn visual.

En la seua última intervenció, Aire Magenta, aprofita la llum natural que incidix en la vidriera de l’entrada principal de l’IVAM. Esta llum es dispersa en totes direccions a través de l’aire, reflectint-se en les superfícies de l’interior del museu i en els cossos dels visitants. El color magenta, que resulta de la combinació dels límits de l’espectre electromagnètic, es convertix en el protagonista, ressaltant la presència de la llum en l’espai.

L’elecció del color magenta no és arbitrària. Prové d’una reflexió sobre la percepció del color i la llum, on l’artista estudia com els nostres ulls perceben el color en comparació amb una càmera digital d’espectre complet. Este procés d’observació i anàlisi li va portar a comprendre més a fons la complexa relació entre la llum i el color, i com estos poden influir en la nostra percepció de l’entorn.

La intervenció en l’entrada de l’IVAM és una continuació d’esta exploració on Inma Femenía convida als i les visitants a submergir-se en un espai redefinit per la llum i el color.

Inma Femenía
Aire Magenta
Intervenció específica per a l’entrada del museu. IVAM, València 2024 Impressió sobre polièster cristal·lí
12 x 12 metres

 

Inma Femenía (Pego, 1985) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i va obtindre el Màster Oficial en Producció Artística en 2010. Els seus projectes més recents són Arc al Cel, una obra permanent en Caixaforum València; Aire Magenta, una exposició individual en Max Estrella, Madrid; i Infraleve, una altra exposició individual en Bombas Gens Centre d’Art de València. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives tant a nivell nacional com internacional. En 2017 va ser nominada al premi The Paulo Cunha e Silvia Art Prize de Porto, i eixe mateix any va rebre el Premi Senyera d’Arts Visuals de València. La seua obra forma part de col·leccions institucionals com la col·lecció INELCOM, col·lecció DKV, col·lecció José Luis Soler Vila, Generalitat Valenciana i Fundació “la Caixa”.

Relacionats

IVAM ESTIU

20 jul. 2024
MúsicaTallersVisitesIVAM Centre Julio González