Espacio, Tiempo, Espectador

Instalaciones y nuevos medios en la Colección del IVAM

ExposiciónIVAM Centre Julio González

L’exposició que es podrà vore fins al pròxim 4 de febrer de 2007, reunix un total de 55 instal·lacions i té com a objectiu aprofundir en la investigació i documentació de les instal·lacions pertanyents a la Col·lecció de l’IVAM. A més s’analitza el context en què estes peces van ser creades i presentades. La mostra presenta una selecció de les instal·lacions més representatives, i inclou una part documental que facilita la comprensió d’esta disciplina de l’art contemporani, especialment ambigua, complexa, que es resistix a la categorització. Per tant, no pretén oferir definicions tancades sobre què és una instal·lació, ja que trobarem obres híbrides que poden aportar llum a les qüestions que aborda este projecte, d’acord amb l’esperit de les instal·lacions, una forma de fer art que contempla l’espectador i l’espai com a parts integrants de l’obra, com a text i context d’esta. Esta mostra prosseguix amb la línia expositiva que perseguix presentar cada una de les col·leccions de l’IVAM.

L’IVAM ha organitzat un taller didàctic en relació amb l’exposició que centra la seua activitat en les característiques i elements constituents de les instal·lacions que formen part de l’exposició. En este taller, el qual s’allargarà fins que concloga l’exposició el 4 de febrer de 2007, participaran grups escolars a partir de cinc anys i adults i xiquets i es realitzarà els diumenges.

L’exposició s’acompanya d’un catàleg que conté textos d’especialistes com Jesús Carrillo i Claire Bishop, així com de la comissària de la mostra, Isabel Tejada. El catàleg inclou a més fitxes tècniques i teòriques de les instal·lacions de la col·lecció.