Torre Emisora, LUCE (Fuente la Reina, Alto Mijares)

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques als pobles de la Ruta 99

Seguint la carretera N-223 fins a l’altura de Barraques, ens desviem per la CV-207 passant per diversos pobles. Continuem per una altra carretera que serpenteja fins al cementeri de la Fuente la Reina. I finalment, unes corbes més endavant, arribem al nostre destí.

El paisatge és muntanyenc, amb gran abundància i diversitat de vegetació. Durant tot l’any, a penes viuen uns cinquanta veïns i els seus carrers són tranquils. Des del mirador que ens rep, podem veure l’extensió del poble i comprovar com pengen algunes cases sobre el Barranc de la Graja.

A escassos cinquanta metres, ens topem amb una torre elèctrica alta, de formigó. Aquesta torre transforma energia i la subministra al poble i a les poblacions veïnes. Una de les qüestions que em van sorgir en veure a torre va ser quan va arribar l’electricitat a la Fuente la Reina? Recordarien la data els més majors del lloc?

Aquestes preguntes em van donar la idea de per a intervindre la façana de la torre, utilitzant paraules i frases que feren referència a l’entorn, amb al·lusions a experiències directes o amb una major càrrega poètica. Un suport, una torre, que a més de produir i transformar electricitat, emetera un altre tipus d’energia, de missatge.

Pots descarregar ací més informació sobre la meua intervenció a la Fuente la Reina.

LUCE (València, 1989) investiga les associacions que es generen entre art i entorn, estant molt present en la seua obra la dualitat entre grafiti i escriptura. El seu quefer es basa en l’experiència, traduïda en subtils intervencions en el mobiliari urbà i en peces creades a partir d’objectes que troba durant els seus derives.