Això els sembla un conte, Sandra Mar (Matet, Alt Palància)

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques als pobles de la Ruta 99

Això els sembla un conte consisteix en diverses peces de fang modelades a mà. Sobre elles, vaig inscriure testimoniatges de les persones que actualment estan vinculades al poble. De la petjada d’aquells que ja no estan, de les coses que ocorren allí i de les quals ja no succeeixen.

Després de realitzar una entrevista a dos veïns, Abel García Moliner i Amparo Castillo Arbella, escrivim un xicotet relat en el qual es reflecteixen totes aquestes històries de Matet que tots dos ens van contar. El pas de la guerra per la localitat, així com costums, anècdotes, jocs i maneres de subsistència. Al mateix temps, vam anar modelant les set formes sobre les quals després inscrivim aquest text, amb la intenció de fragmentar i expandir la narració pels carrers de la població. Hi ha una huitena peça que consisteix en un espill en el qual qualsevol que visite el lloc pot veure’s reflectit, i, si així ho desitja, integrar-se visualment en ell.

Descàrrega ací la informació sobre les peces i el relat creat per l’artista després de la seua residència a Matet.

Sandra Mar (València, 1995) va estudiar Belles arts i el Màster de Producció Artística a la Universitat Politècnica de València, on es va especialitzar en ceràmica. Entenén el fang com un llenç, i aquest material es va acabar convertint en un suport per als seus dibuixos i escrits.