Cauce Aural, de Carlos Izquierdo (Fuentes de Ayódar)

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques als pobles de la Ruta 99

Vaig viatjar per primera vegada a Fuentes de Ayódar a l’octubre de 2021. Al novembre del mateix any vaig residir una setmana, eixint cada dia a realitzar enregistraments de camp: registres sonors de l’entorn amb l’aigua com a eix conductor. Va ser un lloc que em va sorprendre per la riquesa del seu entorn natural, enclavat en la Serra d’Espadà i amb una gran quantitat de recursos hídrics. Pel municipi passa el riu Chico i es compten fins a 21 fonts naturals registrades per part dels veïns.

La meua línia de treball artístic se centra en el so i l’escolta, establint a partir d’aqueixos elements connexions amb el territori, la identitat i la memòria. Utilitze la composició musical, el registre sonor, l’edició d’àudio amb una perspectiva radiofònica, i també treballe amb el concepte de paisatge sonor.

Amb aquestes particularitats, comence a pensar en allò interessant de captar, des d’un pla exclusivament sonor, les condicions úniques que es donen en aquest lloc. Realitzar registres que em permeten recopilar material i generar una peça sonora que siga suggeridora, alhora que representativa d’aquest espai i temps específics.

Pots escoltar Cauce Aural a través d’aquest enllaç i descarregar ací la fitxa completa de la meua intervenció.

Et recomanem portar auriculars per a poder connectar al teu telèfon i gaudir de la peça. No hi ha cap lloc marcat per a la seua escolta, però t’incitem a passejar mentre la sents, connectant-la amb l’entorn.

Carlos Izquierdo (Alacant, 1982) es defineix com a compositor, artista sonor i comissari. Des d’una sensibilitat cap al patrimoni, el silenci i el paisatge sonor, desenvolupa propostes que relacionen el so amb el territori, la identitat i la memòria, convençut de la importància d’enfortir l’escolta en l’art.