Si no veus bé aquest correu electrònic clica ací
IVAM
IVAM 01 de març 2017

NdP Frances Morris_VAL

València. La directora de la Tate Modern de Londres estarà el dijous 2 de març, a les 19 hores, en l’IVAM per a presentar la conferència “Gènere, generació i geografia: descobrint una història major”. Frances Morris es reunirà així mateix amb el director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel G. Cortés, per a discutir la possibilitat que ambdues institucions puguen col·laborar i dur a terme projectes comuns.

En la conferència, la directora de la Tate analitzarà la manera en què han canviat les perspectives de gènere en els discursos artístics presents en els museus moderns i contemporanis. Abordarà la nul·la o escassa representació que les obres concebudes per dones tenen en les institucions i parlarà sobre la importància del context geogràfic i generacional en la lectura de les propostes artístiques.

Frances Morris (Londres, 1958) ha sigut curadora, directora de la Col·lecció d’Art Internacional de la Tate Modern de Londres i des del 2016, és directora d’aquesta institució d’art contemporani, una de les més importants d’Europa. Entre les exposicions que ha comissariat destaquen tres importants retrospectives de dones artistes: Louise Bourgeoise en 2007, Yayoi Kusama en 2012 i Agnes Martín en 2015.

La seua intervenció en l’IVAM s’emmarca dins del cicle de conferències de la Càtedra d’Estudis Artístics segle XX/XXI, en la qual col·laboren la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández i l’IVAM. Un espai en el qual es reflexiona sobre el tractament de la imatge tant en el món de l’art com en el de la vida social, partint del desajustament que presenta entre el seu impacte emocional conceptual, polític o memorístic i els instruments que s’empren per a analitzar-la.

Generalitat Valenciana - IVAM
ivam@ivam.es
963 176 600
Guillem de Castro, 118
46003 València
Patrocinadors Col·laboradors
Pots actualitzar les teues preferències d’enviament. Per a deixar de rebre aquest correu, pots donar-te de baixa.